Analiza roli sektora małych i średnich przedsiębiorstw w rozwoju gospodarczym.

Wpływ polityki społecznej na redukcję ubóstwa.

Antocyjany są po największej części odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony czy też różowy, zależy na wskroś, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Tutaj

2. Zarejestruj się

3. Metody

4. Czytaj dalej

5. Zobacz więcej

Categories: Biznes

Comments are closed.

Zakup szafy rackowej

Zakup szafy rack - o jakich rzeczach trzeba pamiętać Aktualnie nie ...

Muzyka: Pomysły na

Pomysły na hobby Ogrzewanie to duże wyzwanie - dla każdego. Podobnie ...

Kino a literatura: P

Kino a społeczeństwo: Odzwierciedlenie zmian społecznych w produkcjach filmowych. Pranie dywanów ...

Kino eksperymentalne

Kino 3D: Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość trójwymiarowego kina. Urządzając pokój dla ...

Kino a edukacja: Wyk

Gwiazdy na czerwonym dywanie: Analiza mody na premierach filmowych. Kiedy mamy ...